Inför 2016.

Nytt år och nya möjligheter. Fisketrycket föregående år var det högsta på många år. Flera gamla, men också helt ny fiskar fick syna mattan. Vilket givetvis är fantastisk roligt. Vi återkommer till dessa fiskar vid ett senare tillfälle.

Förutom en högre beteskonsumtion gör även ökat fisketryck att vi håller rent de fiskeplatser som finns. Arbete har även utförts genom att försöka röja ut mesta möjliga förruttnande växtlighet som kostar dammen mycket när det bryts ned. Förhoppningsvis ger även detta positiv effekt framöver.

Missa nu inte vårfisket som brukar vara glödhett i dammen och ni som kan, försök ställa upp när det skall till att röjas någon kväll i vår. Det må i alltid vara det roligaste, men det gör enorm nytta. Holma damm är ett mycket speciellt vatten och väldigt säreget för att vara i Sverige. Därför är det viktigt att vi tar hand om det.

Samma regler som tidigare år gäller även 2016. De finns att läsa under sidan ”regler”. Dessutom fiskar alla medlemmar i Svenska Karpklubben fritt även 2016. Notera dock att samma regler med bokning osv. gäller.

1

”Moffa” fick syna mattan för första gången sedan 2008.

 

Det här inlägget postades i Holmadammen. Bokmärk permalänken.