Inför 2017

Våren ligger runt hörnet och vi kan förhoppningsvis se fram emot en spännande säsong kring dammen.

Som flera av er säkert vet har en del arbete utförts under vintern. Det är numera möjligt att ta sig runt dammen till fots. Något som av förklarliga skäl är väldigt välkommet. Stigar, spångar och hårt arbete har gjort detta möjligt. Även ett par swim i den mer avlägsna delen utav dammen har producerats. Vilket i sin tur gör att man numera kan fiska betydligt fler än tidigare. Ett stort tack till alla som på ett eller annat sätt bidragit. Också ett tack till svenska karpklubben som bidragit ekonomiskt. Ni vet väl att medlemmar i svenska karpklubben fiskar gratis?. Läs mer på www.svenskakarpklubben.com.

Vi har också fått lite frågor/funderingar/synpunkter på vad tanken med Holmadammen är. Varför vi lägger ned jobb och promotar den som vi gjort det senaste året.

Visionen är som jag skrivit tidigare att skapa ett unikt vatten för regionen och Sverige. Ett vatten där fisktätheten är relativt hög som kan erbjuda ett spännande och lättillgängligt fiske med tydliga regler. Ett vatten som kan locka såväl nybörjare som mer erfarna fiskare från hela Sverige. Ett vatten vi tillsammans har kontroll över, som vi kan värna över där alla är välkomna. Ett vatten som i längden kan generera fler karpfiskare, något som bara är positivt.

Under Beach Boys årsmöte i februari fastslogs även diverse regeländringar. Allt för att förbättra fisket kring dammen. Följande punkter har ändrats.

  1. Maximalt 5 bokade fiskare/dag. Först till kvarn. Max en sammanhängande boknings period åt gången. Först efter avlutat fiske kan man boka in sig för nytt fiske.
  2. Det är bara tillåtet att boka 3 dagar i följd. Maximalt 2 nätters fiske. Alternativt fre-lör- sön Barn och ungdomar till och med 16 år fiskar gratis och utan bokning i målsmans/ vuxens sällskap. Dispenser gällande bokningsregler kan i vissa fall godkännas efter kontakt med Håkan! Se under kontakt för kontaktinformation.

Sedan vill jag be alla fiskare om ett par saker som är väldigt viktigt. För det först, håll det rent och städat kring ert tält under fisket. Det skall se bra ut när folk utifrån kommer och pratar. För det andra, gräv ner er skit. Detta är obligatoriskt och mycket viktigt då boende runt dammen kommenterat just den här punkten. Det skall sägas att de boende är mycket positiva och trevliga, men vi vet alla hur snabbt saker och ting kan ändras. Sist men inte minst, följ parkeringsanvisningarna som finns att läsa under reglerna. Det finns INGA undantag.

Kom ihåg, vi har alla nytta av att intresset kring dammen ökar och att regler och dylikt efterföljs. Karpfiske är gemenskap och tillsammans kan vi skapa något riktigt bra framöver.

// Joakim.

Det här inlägget postades i Holmadammen. Bokmärk permalänken.